AMS-YVR

Zwangere vrouwen

Gedurende de zwangerschap wordt het gedrag van de vrouw beïnvloed door iets met hormonen enzo. Richting het einde van de zwangerschap kan dit zich uiten in het wassen van gordijnen of plotselinge behoefte om een volledig servies te vervangen vanwege een beschadigd kopje. Een andere mogelijkheid is dat een fotolijstje welke al jaren op een vaste plaats staat opeens weg moet. Weg als in direct verplaatsen naar de prullenbak, dit was het geval met onderstaande foto in huize Karabicek.

Bij toeval kwam ik erachter dat deze prachtige foto ten prooi was gevallen aan de hormonale drift van de hoogzwangere Dorien en kon deze nog net uit de afvalbak redden.

Het zien van deze foto vergrote mijn heimwee naar Canada en mijn Canadese familie waarbij ik in 2004 vijf maanden heb gewoond.

Marlies moest even overtuigd worden dat het ook mogelijk is om niet naar Azië te reizen. Daarna was het tickets boeken en ruim drie weken vakantie Canada en Amerika. Als enigszins ervaren reizigers zijn wij druk aan het voorbereiden geslagen, wat neerkomt op een camper huren voor twee weken en bij toeval een lonely planet kopen.

Met de out of office ingeschakeld hebben we de dag voor vertrek zo strategisch mogelijk de laatste restjes uit de koelkast opgedronken en redelijk laat te gaan slapen en preventief de jet lag op te vangen. Hopende dat dit werkt.

De heenreis wordt uitgevoerd door Delta en verloopt via Minneapolis, de vlucht vanaf Schiphol zit dan ook vol passagiers die deze stad als eindbestemming hebben. Delta schijnt gemiddeld de oudste stewardessen te hebben en wij worden dan ook door een soort Hillary Clinton voorzien van een smakeloze maaltijd en zonder vooroordelen bedient zij ook de in onze ogen overduidelijke Trump stemmers een rij verderop.

Na 8,5 uur inflight entertainment vliegen we over de besneeuwde suburbs richting de landingsbaan van Minneapolis Saint Paul International Airport. Marlies komt al snel tot de ontdekking dat alles net als op TV is, het blijkt achteraf dat alles op TV net al in het echt is. Veel fastfood, veel mensen die veel fastfood eten, minstens evenveel mensen die als gevolg van het fastfood alleen nog vormloze fletse jeans dragen met de meest bijzondere truien en kapsels erboven.

Roken is hartstikke ongezond en van ongezond houden ze hier duidelijk niet…. Via de douane verlaten we het luchthavengebouw zodat ik even kan roken en we samen de koude buitenlucht kunnen inademen.

Het merendeel  van de vlucht naar Vancouver brengen we slapend door, ik wordt wakker op het moment dat de daling ingezet wordt en besef dat ik bijna weer thuis ben! Na de paspoortcontrole en bagageband worden we opgewacht door Lee’a, Bob rent ons op dat moment al tegemoet. Vreugde, omhelzingen en kennismaken met Malies. We rijden naar huis waar alles direct als vanouds is. Morgen meer!

Geschreven door: