Beter.

Vandaag was beter dan gisteren en gisteren was niet de best maar zeker goed dus ik ben een tevreden mens als ik voor mijn tent zit op een van de buren geleende stoel. Ja, die Fransen zijn dus best oke soms.

Afgelopen nacht begon met wat lichte regen toen ik rond acht uur al in mijn tent lag. Het duurde twaalf uur voordat ik er weer uitkwam, zonder storm en slagregen slaap ik blijkbaar aanzienlijk beter. De ruim tachtig kilometer in de benen doen de nachtrust ook veel goed.

Wanneer ik dan eindelijk de tent uitkom zie ik achter de bomen de zon de laatste wolken roze en oranje kleuren wat positiever stemt dan de dag ervoor. Ik gebruik de picnic tafel van de buren om mijn ontbijt te bereiden en bedenk een route voor vandaag.

De ruimte onder het luifel van de buren leent zich ook goed om slaapzak en matje op te rollen en zo verzamel ik als mijn spullen voor ik de fiets pak. Als ik die pak blijkt dat de voorband zich niet druk genoeg maakt, lekke band deux is een feit. Ik pomp hem nog even op en hoop hiermee de fietsenwinkel te bereiken.

De eerste afslag op de route leidt naar een onverhard pad, dus gravel dus meer beter. De voorband werkt mee en zonder problemen bereik ik de fietsenwinkel. Dit om voor de zekerheid extra binnenbanden in te slaan maar met name om hun pomp te gebruiken en niet mijn eigen mini pomp.

Onderweg passeer ik weer de nodige frituurs maar ondanks de misser van gisteren is het zelfs voor mij nog te vroeg voor patat. Mijn route loopt over meer onverharde wegen en minder langs de kust dit tot groot genoegen van fiets en fietser. De bepakking houdt zich perfect en ik kom steeds meer tot rust en in een fietsflow.

Omdat ik uiteindelijk toch trek begin te krijgen google ik naar een frituur en vind er een aan de kust die volgens google om twee uur sluit. Dat verklaart de teleurstellingen van gisteren en dat gaat me niet weer gebeuren. Ik trap flink door en kom op tijd aan bij deze snackkar aan zee en bestel een grote friet en een tosti.

De teleurstelling van de friet was misschien wel groter dan de teleurstelling van geen friet gisteren. En te volle frituur, te lage temperatuur levert slappe vol gezogen bleke aardappels. De tosti was niet veel beter maar samen wel enigzins voldoende om mijn honger te stillen. Als ik daarna aanzienlijk beter gemutst verder trap realiseer ik mij hoe hangry ik eerder was. Voortaan weer brood met banaan mee voor onderweg.

Ik rond de baie de Somme over een fiets/wandelpad tot dit overgaat in een waterweg en ik mijn heil aan de andere kant van een spoorweg zoek. Ondertussen kijk ik naar de route en check mijn benen. De route gaat ingekort worden en zoek een camping die open is. Uiteindelijk meld ik mij na 80 kilometer fietsen bij een wederom verlaten camping waar binnen lutele minuten mijn tent staat en ik naar de supermarché tuig voor inkopen.

Een volwaardige campingmaaltijd van pasta met paprika, zolang het maar vult, eet ik op mijn van de buren geleende stoel. Na de douche en dit verslag is het inmiddels donker en een prima tijd om in de tent te gaan lezen. Morgen weer richting het noorden en dus wind mee.

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *