Dag 156

Voor de verandering stond de wekker maar was ik ook al voor de wekker wakker. De wind die gisteravond was begonnen met waaien ging nu richting de windkracht zeven met stevige buien tussendoor. Ik denk dat dit een karmastorm is omdat ik gisteren te veel mooi weer foto’s heb gedeeld.

Dit was gisteren dus

Ruim voor acht uur stap ik op de fiets voor een kort ritje naar de haven, de regen is intens en ik ben tevreden over de keuze om alle regenkleding aan te doen. Als ik de veerboot op wil fietsen, rij ik langs een rij vrachtwagens en als ik daar voorbij ben waai ik twee meter opzij maar fiets nog net de boot op.

Natte fiets op boot

De overtocht duurt anderhalf uur en van de wind is weinig te merken aan boord. Voor we aanmeren ga ik naar het autodek en tref daar een fiets met lekke band, twee nietjes zijn de oorzaak. De sealant zorgt dat ik na de band nog een keer kan oppompen en naar een fietsenwinkel kan fietsen. Daar ga ik weer voor een normale binnenband en fiets het eiland over.

Hvar

Op een hoogte van ruim driehonderd meter waait de wind nog lekker door en vanaf daar volgt een prachtige afdeling naar de plaats Hvar. Het heeft niet meer geregend en de wind neemt langzaam af. Een feesteiland in het hoogseizoen maar heerlijk rustig in november.

Downtown Hvar

Met het geluk aan mijn zijde mag ik de komende dagen in een heerlijke Airbnb verblijven met uitzicht op het fort van Hvar. Na een douche doe ik boodschappen en bak voor de lunch een omelet met spek, het geluk zit in de kleine dingen.

Klein geluk

Tot morgen

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *