Dag 166

De heer des huizes is zeer actief en nodigde mij uit voor een kopje koffie een paar dorpen bergop. Zo stapten we om kwart over zeven op de fiets om door de dauw en laaghangende bewolking naar Santopadre te fietsen. Na 10 kilometer en 400 meter omhoog komen we aan op het dorpsplein.

Frisjes genieten

Het Italiaanse dorpsleven is goed, de koffie smaakt haast nog beter en de cornetto maakt het af. Na een tweede koffie en vooral een prettig gesprek bedanken we de kastelein en pakken de fietsen weer. De weg terug is enkel naar beneden en de zon heeft de lucht al aanzienlijk opgewarmd. 

Terug bij het huis treffen we de rest van de famiglia op het balkon in de zon, de omstandigheden zorgen dat iedereen daar nog een tijdje blijft zitten. Zo gaat de ochtend langzaam maar vooral aangenaam aan ons voorbij.

Terwijl wij van de zon genieten zijn Marco en Marieke onderweg naar Rome en ‘s middags halen we hen op. Na onze stukjes fietsen naar Berlijn en uit Basel is het erg fijn om Marco op deze reis te zien. Als kers op de taart brengt mijn goedheiligman nieuwe navigatie, fietsbroek en nog meer moois.

Snuf❤️

Met z’n zevenen genieten we van een volwaardige Italiaanse lunch om vervolgens weer zeer tevreden en voldaan rond de haard te nestelen. 

A domani

Geschreven door:

Een reactie

 1. Marijke
  november 15, 2023

  Lieve groetjes aan iedereen
  En fantastisch Rik
  We blijven je volgen

  Liefs ouders van Marco en Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *