Dag 170

Na de rust van gister is vandaag een reisdag en de reis gaat naar Rome. Mijn vrienden met hun bagage en die van mij met de auto en ik met de fiets zonder bagage. Een route van 120 kilometer en het is er prachtig weer om te fietsen. Na het afscheid van de ouders en Snuf verlaat ik rond tien uur Arpino.

Snuf😍

Hoewel het aanzienlijk lichter fietst zonder tassen voelt het onwennig en voelt de fiets naakt. Met een flink tempo laat ik zo Arpino achter mij en met een muziekje en podcast geniet ik van het zonnetje. Ik fiets door een vallei met aan weerszijden bergen tot ik op de route 400 meter moet klimmen.

Vai del Fiets

Na de top volgt een lange afdaling en rond de 200 meter hoogte kijk ik uit over Rome. Toch weer een mijlpaal die indruk maakt. De vrijdagmiddagspits is redelijk rustig en zonder bagage laveer ik soepel door het verkeer. Na de minder inspirerende buitenwijken volgens al snel de eerste oude bouwwerken en zo denk ik weer vaker dan normaal aan het Romeinse Rijk.

Colloseum dus, op de fiets

Aan het einde van een smalle straat volgt dan een eerste glimps van het Colloseum en dan zie ik het gebouw in het geheel. Dan langs het Colloseum en over de Via dei Fori Imperiali naar de Piazza Venezia en dat alles op de fiets. Van alle wegen die naar Rome leiden was die van mij 11.818 kilometer lang en geweldig.

A domani

Geschreven door:

Een reactie

  1. Ingeborg Vd Woerdt
    november 18, 2023

    Geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *