Dag 182

De voorspellingen waren duidelijk en bij het openen van de luiken zag het er buiten mooi maar ook koud uit. Slechts 2 graden toen de yoghurt met havermout en eieren met spek op tafel kwamen. Voor het eerst in bijna zes maanden ga ik vandaag een muts en handschoenen dragen.

Goed gevoed en na een warm afscheid vertrek ik, de lucht is koud maar blauw met een winterzon. Het voelt als wintersport kou, koud maar het uitzicht is prachtig en de inspanning houdt me warm. De eerste 25 kilometer is het veel klimmen en dan volgt weer een via verde, een oude spoorlijn en nu fietspad.

Omdat er 115 kilometer totaal op de route staat wil ik flink doortrappen na de lunch maar dan staat er in het zonnetje een frietkar. De verleiding is niet te weerstaan en in de zon geniet ik van een grote portie patat met cola. De verse brandstof compenseert de verloren tijd en met een goed tempo trap ik door.

Als tegen het einde van de middag de zon achter de bergen begint te zakken daalt de temperatuur ook snel. Als ik na half vijf het sleutelkluisje van de airbnb open en naar binnen ga, ben ik blij dat de verwarming al brandt. Mallemort is verder een slaperig dorpje maar met een dorpsplein waar vanuit een busje verse pizza’s worden verkocht.

A demain

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *