Dag 190

Waar ik gisteren even het gevoel had dat ik op een volwaardige manflu aan het afdenderen was, werd ik vanmorgen een stuk opgewekter wakker. De maaltijd en nachtrust hadden mij goed gedaan en hoewel nog niet helemaal topfit had ik wel weer zin om op de fiets te stappen.

Zo fietste ik verder naar het zuiden en ter controle van smaak en reukvermogen zat ik snel op een terrasje voor koffie met een bocadillo con jamon. Alles onder controle dus voorwaarts richting het immer pittoreske Salou en verder langs de kust naar Cambrils.

Muy bien

Zonder toeristen maar met zon is het heerlijk op het fietspad zolang je met name vooruit en naar links kijkt. Rechts staat vol met gesloten en weinig inspirerende hotels en appartementencomplexen. Aan een verlaten strand nuttig ik een Lidl lunch en kom daarna een Via Verde in ontwikkeling tegen. De Via Verdes zijn voormalige treinsporen die tot wandel- en fietspaden worden verbouwd.

Ik ben niet gek, ik ben een trein

Deze is dus in ontwikkeling en er liggen zelfs nog stukken rails en eindigt bij het nog actieve spoor wat is afgesloten met een hek. Gelukkig vind ik een andere uitgang en kan ik mijn weg vervolgen. Er volgt meer gravel en een kustpad voor wandelaars, niet makkelijk maar wel mooi. Na iets meer dan 90 kilometer kom ik aan bij een hotel en wordt aangenaam verrast met een bad op de kamer. 

Hasta mañana

Geschreven door:

2 Reacties

 1. Marja Zuurbier
  december 7, 2023

  Zo je schiet al lekker op, gaaf hoor de Via Verdes, hebben wij ook op gefietst, maar dan in een andere regio.. fijn dat je weer wat opgeknapt ben! Fijne avond, we genieten van je verhalen 👍👋

 2. Gerie
  december 7, 2023

  Nu al 325 km gefietst top

  Henk bracht zeilboten in 1973 naar Cambrils
  Voor zaadnoordijk vanuit Uitgeest en Heerenveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *