Dag 195

Omdat het ook hier nogal vroeg donker is lag ik voor negen uur al in de tent. Na weken van bedden was het lekker weer in de buitenlucht te slapen. Vroeg naar bed en dus ook weer vroeg wakker waardoor ik uitgeslapen net na negen uur alles had ingepakt, had ontbeten en op weg ging.

Met dank aan Marco, mijn remote routeplanner, had ik een prachtige route in het vooruitzicht met als eerste uitdaging de Coll de Rates. Dit is voor wielrenners een bekende berg waar deze tijd van het jaar ook veel profteams trainen. Wat dan weer de nodige amateurs wielrenners aantrekt.

Dat betekende dus veel mensen in matchende outfits, op dure fietsen die zichzelf heel serieus nemen en stoïcijns aan het trappen zijn en andere fietsers niet groeten. Daarnaast dus veel profs die plezier hebben en vrolijk die Nederlander met bepakte fiets begroeten.

Na 45 kilometer en 1200 hoogtemeters kom ik aan in Benimantell waar ik verwelkomd word door Aart. Altijd fijn om ver van huis een bekend gezicht te zien. We toeren door de omgeving, lunchen aan de kust en praten over van alles en nog wat. 

Hasta mañana

Geschreven door:

2 Reacties

  1. Marlies van Veen
    december 14, 2023

    Geweldig! Stoere bink!

  2. december 14, 2023

    Dank je wel voor je reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *