Dag 230

Na ruim drie dagen gevuld met vrienden en familie is het tijd om weer te gaan fietsen. Om vijf uur stap ik in de taxi naar Schiphol en onderweg wordt de weg steeds witter. Als ik in het vliegtuig bij mijn plaats aankom zit er al iemand en wordt ik naar de nooduitgang verplaatst. Inmiddels zijn de vleugels bedenkt met een redelijk lag sneeuw.

De vleugels worden ontdaan van sneeuw en ijs en we vertrekken voor er vluchten geannuleerd worden. Vlak voor de landing word ik wakker boven een zonnig Barcelona. Twee uur later ga ik aan boord de vlucht naar Lanzarote, deze zit bijna vol en ik zit krap, een oncomfortabele blik richting een van de stewards en ik mag op de achterste rij zitten die verder vrij is.

De extra ruimte komt goed van pas want we staan nog een uur bij de gate. Eenmaal in de lucht nog een dutje en daarna rits ik mijn broek af en stop jas en vest weer in de tas. Aangekomen op Lanzarote pak ik een bus richting de fietsenwinkel en om vier uur word ik herenigd met mijn Santos en trap ik langs de kust richting Puerto Calero.

Tijdens de overstap in Barcelona vond ik een prachtige aanbieding op Booking, voor 20 euro kon ik op een boot overnachten. Er ontbraken foto’s en recensies maar ik was wel klaar voor een gokje. Na de reservering bleef het echter stil en met alleen een adres van de haven kwam ik niet ver. Aangekomen in de haven deed ik nog een poging de verhuurder te bellen en hij nam op en ik hoorde een echo op de lijn. De echo kwam omdat de man vijf meter voor mij stond.

Zo sluit ik deze ter land ter zee en in de lucht dag af op het achterdek van mijn privé boot bij een comfortabele temperatuur van rond de twintig graden. Het was heerlijk om iedereen te zien maar ik ben nu toch ook wel weer erg blij.

Hasta mañana

Geschreven door:

2 Reacties

  1. Christa van Dam
    januari 16, 2024

    Geniet van het vervolg van deze reis!!🍀

  2. Marja Zuurbier
    januari 16, 2024

    Geweldig, wat een dag 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *