Dag 244

Na ruim 500 kilometer fietsen door de Sahara in vijf dagen en met nog de nodige kilometers te gaan besloot ik nog een dag in dit hotel te verblijven. De weersvoorspellingen geven aan dat ik hoe dan ook tegenwind kan verwachten en dan kan ik maar beter uitgerust zijn.

Zodoende blijf ik tot half tien liggen, ga rustig ontbijten en wandel dan de stad in. Niks is hier zoals ik dat tot nu toe ergens anders heb gezien, de gebouwen, de straten, het verkeer, de winkels, de mensen, het schrift en de taal. Het enige waar ik het allemaal van herken, is van het nieuws en van films die zich vaak in andere gebieden op een gelijke breedtegraad afspelen.

Die films en nieuwsberichten gaan zelden over vrolijk en vredig nieuws en ik merk dat mijn onderbewuste hier verbanden legt. Hierdoor was ik toen ik de stad binnen fietste op mijn hoede en voelde ik mij kwetsbaar. Terwijl ik vanmorgen het hotel uitloop na het ontbijt ervaar ik dat weer, maar vrijwel direct worden die gevoelens weggenomen door de vriendelijkheid op straat. 

Ik slenter door de stad waar ik regelmatig met nieuwsgierige ogen wordt bekeken maar voornamelijk vriendelijk wordt begroet. Ik doe inkopen voor vandaag en morgen en rust uit in het hotel, tijdens de lunch in het hotel word ik benaderd door een jongeman die onder andere de social media van het hotel beheert. Na een leuk gesprek laat ik mij strikken voor een promovideo voor het restaurant en ga ik na een flink bord pasta tevreden naar bed.

Stukje vakwerk

أراك غدا

Geschreven door:

2 Reacties

 1. Marja Zuurbier
  januari 30, 2024

  Geweldig Rik, wat een ervaring. Komen wij de promovideo ook nog te zien? Ga lekker verder met genieten, wil even zeggen kijk uit met het water wat je drink, groetjes van de Zuurbiertjes👍

 2. Anita van Marle
  januari 30, 2024

  Goed om idd vooral uitgerust te zijn voor de nog komende kiliometers, en dan krijg je toch deze extra rustdag wat je nodig hebt, een lekkker bord met eten en pre scholing als influencer, 😅.
  Altijd handig om in te zetten voor een volgend bordje eten, 😜.
  Succes wanneer je weer op het zadel stapt,🤛.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *