Dag 246

De gisteren benoemde mogelijkheid om vandaag de wind tegemoet te fietsen, werd meer werkelijkheid dan mij lief was. Na een goede nachtrust en eveneens goed ontbijt nam ik afscheid van het personeel waar ik inmiddels leuk contact mee had. Via de bakker fietste ik het eerste checkpoint tegemoet.

Voor vandaag heb ik mij voorgenomen om te zien hoe ver ik kom en weet dat een deel van de route naar Laayoune pal tegen de wind in ligt. Maar vandaag is ook de eerste van de maand en inmiddels is het al acht maanden geleden dat ik uit Zaandam vertrok. Volgens de planning ben ik op tweederde maar of dat klopt zie ik wel als ik weer in Zaandam ben. Desalniettemin een dag om wel te fietsen. 

Het eerste deel van de route komt de wind net niet direct van opzij maar iets van achteren waardoor ik met een respectabele 19 kilometer per uur richting Laayoune ga. Na iets meer dan tien kilometer volgt de voorziene afslag naar rechts en waait de wind mij in volle kracht tegemoet.

Nu ik ook meer landinwaarts fiets verandert het landschap en fiets ik tussen zandduinen zoals ik die mij voorstel bij de Sahara. Hoewel indrukwekkend, krijg ik een deel van die zandduinen met een beaufort of 4 tegen mij aan geslagen. Iets wat even indrukwekkend als mateloos irritant is. 

Na bijna een uur tegen de wind in stoempen kom ik aan bij het volgende checkpoint en fiets ik Laayoune binnen. Dit is de hoofdstad van de Marokkaanse Westelijke Sahara en een aanzienlijk andere stad dan ik tot nu toe hier heb gezien. Veel groen en fonteinen, moderne gebouwen en parken en reclame voor de McDonalds.

Met mijn recent opgedane ervaring als influencer fiets ik bij een chique hotel naar binnen waar ik snel met mijn neus op de budgettaire feiten word gedrukt. Via Booking vind ik een appartement in het centrum met wasmachine en dat is ook wat waard. Met frisse was de woestijn weer in.

أراك غد

16.010 kilometer in 8 maanden
Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *