Dag 259

Van de verschillende opties die ik had voor vandaag besloot ik vanmorgen om te kiezen voor de zeer korte optie van net geen dertig kilometer. Bestemming is een camping met zwembad net voorbij Taroudant. Zodoende doe ik verder rustig aan en stap ik pas na elf uur op de fiets. De rechterkuit is inmiddels hersteld, de linker heeft nog even nodig. 

De wind bevestigt dat het een goede keuze was om gisteren te vertrekken want vandaag staat ie vol op de kop. Vanwege de gevoelstemperatuur van ruim boven de dertig graden is de wind meer een föhn. Zonder haast trap ik rustig richting Taroudant waar ik ruim een uur later door een van de poorten in de stadsmuur fiets. Binnen de muur is het gezellig druk en een beetje chaotisch met tal van winkels en marktkramen. 

Rustig trap ik door en geniet van het feit dat er geen toeristen en geen toeristenwinkels zijn. Dit compenseert voor de verder bijzonder saaie route. Na extra eten trap ik verder en kom al snel aan bij de camping. Het zwembad blijkt buiten gebruik en verder is het meer een camperreservaat dan een gezellige camping. Onder het mom van Valentijnsdag zelfliefde wordt het een riad, alles is recht te lullen. 

De was droogt wel lekker snel

De riad heeft betere tijden gekend maar is alsnog indrukwekkend en met name de koelte op mijn kamer doet mij goed. De komende dagen ga ik de Atlas in en daar kijk ik naar uit en gebruik de middag om nog uit te rusten. 

أراك غدا

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *