Dag 280

Na wederom een goede nacht in de tent is het tijd om in te pakken en weer eens op de fiets te stappen. Omdat ik geen haast heb, eerst nog een paar gezellige telefoontjes en dan tegen elf uur ben ik uitgechecked en wil ik nog een laatste cortado aan zee drinken. Helaas is het restaurant op woensdag en donderdag gesloten, gelukkig was ik er verder dus op de goede dagen. 

Dit dus niet 😭

Zonder de cortado fiets ik over een N weg richting het noorden, na het avontuurlijke Marokko voelt dit bijzonder saai. Wel heb ik de wind eens mee en na vijf kilometer gloort er hoop in de vorm van een gravelpad, Spanje op z’n best. Het is vanaf dan wisselend erg mooi gravel en hobbelige landbouwweg met modderpoelen maar beter dan de N weg. 

Mas gravel, mas mejor

Zo vordert de route gestaag en het extra campingstokbrood smaakt me goed voor de lunch. De zon schijnt en de fietscomputer zegt dat het in die zon 28 graden is en zo voelt het ook. Na bijna honderd kilometer kom ik aan in Jerez de la Frontera waar ik eerst de Decathlon bezoek. Mijn voorraad bruikbare fietsbroeken slinkt sneller dan verwacht en hoop dat een decathlon vervanging mij het gewenste comfort brengt. 

Jerez

Met de nieuwe bib op zak fiets ik weer door het centrum van Jerez en verlaat ik de stad in oostelijke richting. Na vijf zeer aangename nachten in de tent heb ik nu weer eens alle mazzel van de wereld en verblijf ik met een vriend die in de buurt is een paar nachten in een resort. Na een lange douche wacht ik tot hij aankomt om te gaan eten. 

Hasta mañana

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *