Dag 305

Het normale bed deed mijn nachtrust goed en pas bij het ontbijt realiseerde ik mij dat ik een uur korter had geslapen als gevolg van de zomertijd. Alhoewel ik zeker nog niet volledig fit ben begin het dagmenu wel te vervelen en morgen blijkt het restaurant in zijn geheel gesloten. Daar komt bij dat vandaag de zon zich voorzichtig weer laat zien en er morgen meer regen voorspeld is. 

Heel veel laagjes dus

Om half twaalf heb ik al mijn laagjes aan en verlaat ik Casa Lixa na drie nachten. Na twee korte klimmetjes is het bijna vijftien kilometer afdalen en komen de laagjes goed van pas. Ondanks een paar druppels is het vooral genieten van de omgeving. En voor er een beetje geklommen moet worden neem ik afscheid van een paar laagjes en kan ik ook zonder handschoenen verder. 

Medicinale gravel en zon

Tien kilometer voor bestemming nog even koffie en cola en dan fiets ik net voor twee uur Ponferrada binnen. De zon schijnt en het is rustig op straat en ik check precies op tijd in bij een hotel. En hoewel niet volledig fit, deed het fietsen mij toch weer goed. Na een douche en kleding uitspoelen blijkt de McDonalds enkel open op deze paasdag en rond deze tijd. Maar vanavond is er meer keuze. 

Hasta mañana

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *