Dag 336

Gisteravond stond er nog een flinke wind, dat is goed tegen de condensvorming en ik ging met een gerust hart slapen. Bij het ontwaken was overal condens en was het zicht wegens mist beperkt tot een meter of vijf, ook dat is Engeland. Met weinig zicht op beter weer besluit ik gewoon nog even te blijven liggen en lezen. 

Als ik uiteindelijk toch de tent uitga en naar de fiets loop zie ik dat mijn achterband vandaag lek is. Ik besluit eerst in te pakken en te kijken of de tent nog wat droogt terwijl ik de band plak. Een perfect plan, want er komt een briesje en de zon piept zo nu en dan door de wolken. De campingeigenaar heeft ook een compressor waardoor ik niet hoef te pompen. 

Ondertussen heb ik besloten af te zien van de geplande 120 kilometer en waag ik me aan een hostel in York. Met alles droog en banden vol met lucht begin ik aan de 75 kilometer. Op de route prachtige maar soms modderige onverharde paden maar ook veel mooi glooiend landschap. Bij een gebrek aan haast blijkt het uithangbord van een fish and chips zaak onweerstaanbaar. 

De laatste kilometers naar York liggen langs een snelweg en bij een tankstation besluit ik de fiets weer eens af te spuiten. Dit ook om de kans dat ik binnen kan parkeren bij het hostel te vergroten. Dit alles met succes, de fiets staat in een afgesloten ruimte en de slaapzaal deel ik slechts met drie anderen. Morgen op tijd om pad en naar de kust. 

Cheerio

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *