Dag 35

De nacht was onrustig met veel buien en relatief harde wind, gelukkig stonden alle bomen nog toen ik rond half zeven opstond. Na ontbijten en inpakken in de tent, kan ik de inmiddels nagenoeg droge tent ook inpakken en stap ik kwart voor acht op de fiets. Zo vroeg was ik nog niet eerder onderweg. 

De route van vandaag is 120 kilometer en na 3 kilometer stop ik bij de supermarkt voor wat extra proviand en koffie. Twee kilometer later word ik geconfronteerd met een eerste fout in de routeplanning, ik word een snelweg opgestuurd en moet die 80 km volgen. Ik keer direct om en ga ten rade op Google maps en Komoot.

Meer gravel, meer beter

De aangepaste route loopt over gravel dus ik ben zeer tevreden, tot deze later niet over of onder de snelweg doorgaat maar geblokkeerd wordt door een hek. Ik volg wat andere bordjes en beland uiteindelijk op een mountainbikeparcours. Een leuke uitdaging maar niet echt nuttig voor de route. 

Uiteindelijk plan ik de hele route opnieuw en zo fiets ik een paar uur over prachtig gravel, tussen meren en bergen en een golfbaan. Foutje twee is die golfbaan die nieuw is aangelegd over mijn route heen. Via de fairway en wat omzwervingen en verbaasde boomers kom ik toch weer op de juiste route.

Verkeerde afslag

Al het gravel betekend weinig supermarkten of horeca en zo bereid ik noodles in het bos en doe ik pas later weer de gebruikelijke snack stops.

Lunch maken dus

De foutjes in de route zorgen voor 25 extra kilometers en zo kom ik na 145 kilometer aan bij Erik in Arboga. Erik zat in hetzelfde hotel op wintersport en had mij uitgenodigd. Een warme douche, een wasmachine, een bord pasta en leuke gesprekken voor ik voldaan en tevreden naar bed ga. 

Tot morgen

Geschreven door:

2 Reacties

 1. Mirjam de Greeve
  juli 5, 2023

  Ik vind jouw verhalen wel erg leuk.
  Spannend om de goede route te vinden.
  Ons laatste reisje Scandinavië/ Finland voerde ons ook o.a. Van Stockholm met de veerboot naar Turku .
  Groet Mirjam

 2. juli 5, 2023

  Dank voor je reactie, zondag ga ik ook met die boot naar Turku.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *