Dag 71

Hotel Maria stelde niet teleur, ik sliep voortreffelijk en de eerste blik tussen de gordijnen door deed vermoeden dat de weersvoorspellingen klopten. Rustig wakker worden en ontbijten en dan naar buiten om te kijken of het echt mooi weer is.

Hoi zon

Zodra ik naar buiten stap, wordt mijn hele lichaam direct verwarmd, zoals Acda en de Munnik zo mooi bezongen, het regent zonnestralen. In het park haal ik een cappuccino en een kaneelbroodje en ga intens gelukkig op een bankje van de zon genieten. 

Voor elf uur begin ik aan de ruim 100 kilometer naar weer een camping. Hoe verder ik bij de stad vandaan fiets hoe weelderiger het groen wordt. En sinds gister zie ik in het zuiden de contouren van het Tatragebergte. Mijn route loopt om dit deel en de rest van de Karpaten heen.

Tatra gebergte dus

Zoals gebruikelijk bij een nieuw land is het weer even onderzoeken welke supermarkten er zijn en welk aanbod het beste bij mijn dieet past. Na de Carrefour, Auchan en Dino in Polen zie ik hier nu vooral veel Coop supers. Heb je verder niks aan maar ja nu weet je het dus wel. 

Ondertussen is de lucht alleen maar blauw, de zon schijnt en de wind is nauwelijks waarneembaar. Een verademing na de afgelopen weken. De tent weer in en kleding die bij het buiten hangen droger en niet natter wordt.

Klimmen

De camping ligt achter een laatste klim, mijn benen moeten nog wennen maar mogen bij de afdaling herstellen. Morgen kunnen ze verder herstellen want het is de hoogste tijd voor een rustdag in de zon en een mogelijke plons in het zwembad. 

Tot morgen.

Geschreven door:

Een reactie

  1. Diana
    augustus 10, 2023

    Ik ben wel heel erg benieuwd naar dat dieet van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *