Dag 9

Bij het krieken van de ochtend zie ik op mijn telefoon dat het iets voor half zeven is, een mooie kans om voor 09:00 aan de ruim 125 km van vandaag te beginnen. Als ik mij daarna omdraai en weer op mijn telefoon kijk is het over half negen, wel lekker uitgeslapen.

Ik pak in en maak ondertussen mijn ontbijt en zodoende stap ik toch nog net voor tien uur op de fiets. Beetje extra doortrappen dan maar. Ik fiets langs de dijk naar de pont, de brug aan t einde van de dijk staat wegens onderhoud voor onbepaalde tijd open en zodoende moet ik 10km omfietsen.

De umleidung

De landbäckerij op de omweg kan ik niet weerstaan en t aardbeiroombroodje smaakt goed en ik sla wat mueslibollen in voor onderweg. Via de supermarkt voor extra proviand kom ik daarna toch nog aan bij de pont waar zich het volgende afspeelt:

Schipper mag ik overvaren? Ja of nee? Ja

Moet ik dan ook tol betalen? Ja of nee? Ja

Mag ik ook met kaart betalen? NEIN! Nuhr bargeld!

Wonderlijk hoe het digitale betalen zich hier nog steeds langzaamaan een plek in de samenleving probeert te verwerven.

De bargeldpont

Een ding is zeker, ik ga vandaag de hele dag de wind vol in t gezicht krijgen. Dat is enerzijds verfrissend omdat het ook best warm is, anderzijds is wind tegen gewoon helemaal ruk. 

Omdat mijn vochtmanagement gisteren beneden peil was geweest doe ik vandaag extra mijn best. De 3 liter watertank vul ik halverwege met 1,5 liter aan en einde dag is die helemaal leeg. Tel daar nog een paar tomaten, een appel en een calippo bij op en zo kom ik wel aan mijn vochtinname.

De tank weer gevuld

Wanneer ik de fiestpaden naast hoofdwegen een beetje saai begin te vinden en toch nog 40 km moet kom ik bij weer een pont. Na de overtocht van 1,5 euro verandert het landschap ook, meer glooiingen, minder bebouwing en minder verkeer. Een lust voor alle zintuigen.

Mooi he

Na 139,4 kilometer wind tegen kom ik op de camping aan, ik ben al aangemeld door de lieve ouders van mijn dierbare vrienden. Er is koud alcoholvrij bier, een schone handdoek en een heerlijke maaltijd en veel gezelligheid. Voldaan kruip ik mijn tent in en zie morgen wel weer wat ik dan doe.

Bijna in Denemarken
Geschreven door:

2 Reacties

  1. Loes
    juni 9, 2023

    Lekker bezig neef

  2. Els
    juni 10, 2023

    Ik geniet van jouw verhalen, leuk om te lezen en op de hoogte te blijven van jouw wel en wee. Veel succes Rik. Els

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *