Maleisië dag 16 Redang

In de ochtend van de 16e februari 1634 legde kapitein Ortega zijn schip voor anker achter een koraalrif. Dezelfde nacht nog werd hij aangevallen door piraten. Het in brand geschoten schip zonk op de zeebodem. Tien dagen later werd de kapitein half bewusteloos op het strand gevonden, het scheepsjournaal nog in de arm geklemd. Hij beschreef daarin een wereld van kleine onderwater-wezens, niet veel groter dan zijn duim. Niemand geloofde hem, maar weet je? Ik denk, dat het verhaal van kapitein Ortega best eens waar kan zijn…

En dus gingen wij op dag 16 in Maleisië opzoek naar de kleine onderwater-wezens  voor de kust van Pulau Redang. Met onze mede avonturiers vertrokken we in alle vroegte met de boot richting het koraalrif. Met onze maskers en snorkels speurden we op meerdere plaatsen het koraal en de zeebodem af, maanvissen, regenboogvissen en tal van andere exotisch gekleurde vissen zwemmen onverstoord onder ons maar de kleine onderwater-wezens  zoals omschreven door kapitein Ortega vinden we nergens. We besluiten dat kapitein Ortega waarschijnlijk aan de drugs zat en we installeren ons na de lunch zo strategisch mogelijk tussen bar en zwembad en laten zo de middag aan ons voorbij gaan.
De laatste avond in dit prachtige resort sluiten we af met een authentieke oorlogsdans met slippers om de muggen in onze kamer onschadelijk te maken.
Goodnight Redang, Kuala Lumpur is waiting.

Geschreven door: