Maleisië dag 5 Langkawi

Onze voorgenomen stranddag begint bij het ontbreken van een wekker rond een uur of twaalf. Bij het ontwaken is het eerste wat ons opvalt het geluid van krakende dakbedekking en trillende bladeren, de geluiden zijn het gevolg van een tropische bui. We besluiten ons voorlopig maar bezig te houden met de spotify playlist voor onze aanstaande roadtrip. Als niet veel later de wolken weer plaats maken voor een strakblauwe lucht stappen we op de scooter voor een ontbijt bij de Red Tomato, muesli en eieren, wederom lekker westers.
Omdat het zand waarschijnlijk nog nat is kiezen we voor een laatste scootertocht over Langkawi. Al rijdend over de hoofdwegen speuren we naar zijpaden die ons toegang tot het binnenland geven, soms doodlopend in iemand zijn achtertuin maar gelukkig brengen deze paden ons ook naar mooie uithoeken en naar uitgestrekte rijstvelden.
Uiteindelijk leveren we de scooter in en lopen naar het strand voor de nodige ontspanning en verkoeling.
Op het strand wordt duidelijk waarom onze tourguide zijn parasailing the safest noemt, hier worden toeristen aan een parachute gebonden en terwijl twee man de parachute omhoog houden seint een derde naar de schipper die op zijn beurt gas geeft. Terwijl de parachute zich verder vult hangt een vijfde met zijn handen aan de lijnen om zich tientallen meters hoger in een soort schommel achter de toerist te plaatsen. Na een rondje vliegen wordt de toerist tussen zijn reisgenoten weer op het strand gedropt of op een van zijn reisgenoten die zich daarna vrolijk in laat snoeren. Dit alles gebeurt simultaan door vijf verschillende aanbieders en ieder geval deze middag zonder serieuze ongevallen.
Na een diner en nog een tropische bui denken we na over de volgende bestemmingen maar morgen eerst terug naar Kuala Lumpur en met de auto naar Melaka.
Geschreven door: