Thailand dag 5 t onbekende – Pai

De zo prachtige huisjes in de jungle brachten enkele ongemakken met zich mee, de insecten hadden een spanwijdte van net iets minder dan een meter en patrouilleerden de hele nacht rond het huisjes en waren meer dan goed hoorbaar door de dunne muren heen. Daarnaast waren de badkamers al geruime tijd niet gebruikt samen met de geluiden van buiten zorgde dit ervoor dat ieder na het uitdoen van het licht ouderwets in een keer in bed sprong uit angst voor koningscobra’s onder het bed. Om half acht werd ik vriendelijk doch dringend verzocht door mijn reisgenoten om als de wiede weerga mijn tas te pakken en op de scooter te springen. Na wel nog even van het bijzondere uitzicht te hebben genoten vertrokken we om half negen om 200 meter verderop een kop koffie te drinken. De thermometer in het open cafe gaf een rillerige 8 graden aan en dat voelde onze onbedekte onderbenen en voeten maar al te goed toen we vervolgens verder scooterde. Na een paar rook/opwarmpauzes in de ochtendzon verlieten we de hoofdweg bij een afrit naar een geiser, geiser is warm water en aangezien we niet gedoucht hadden en t nog steeds best fris was leek dit een goed idee. Na de entree betaald te hebben en 300 meter lopen kwamen we bij de geiser waarnaast een bordje stond “danger 105-225 degrees” we hadden het koud maar dit was niet de oplossing. Deze lag gelukkig 200 meter verder in de vorm van mineraalbaden van ongeveer 35 graden. Opgewarmd en de shirts uitgespoeld waren we weer fris en fruitig klaar voor het vervolg van de rit. Co zijn tank was al aardig leeg dus besloten we bij de het eerstvolgende tankstation te stoppen, het tankstation bestond uit een golfplaten hokje van 2 bij 1 meter waar 3 vaten benzine in stonden van verschillende octaangehalten. De pompbediende bediende hier ook daadwerkelijk een pomp en wij maakte van de stop gebruik om te brunchen met een bord flied lice with egg.
De temperatuur was inmiddels de 20 graden voorbij en alledrie raakten we steeds meer vertrouwd met onze Honda Clicks toen we verder omhoog gingen in de bergen. Achter elke bocht vonden we wederom een mooier uitzicht dan daarvoor en we stopten regelmatig om hiervan te genieten.
Na het avontuur van de afgelopen nacht besloten we het nu op zeker te spelen en door te rijden naar Thai voor een zwembad, goed bed en schone badkamer, leuk dat backpacken maar we zien hier toch voor de ontspanning. We zijn nog wel door het centrum en langs de grote tempel gereden maar daarna snel geparkeerd voor The Quarter waar gelukkig nog een kamer beschikbaar was. De kamer bleek een huisje aan het zwembad te zijn en voorzien van vers opgemaakte bedden met stralend witte lakens en een badkamer met regendouche. Een plons in het zwembad en ieder 20 minuten onder de regendouche later hebben we ons in het restaurant volgegeten om daarna heerlijk onder de lakens te kruipen. Morgen tuffen we weer verder.
Geschreven door: