Dag 100

Honderd dagen onderweg waarvan heel veel op de fiets, het aantal fiestdagen ga ik nog een keer precies uitzoeken natuurlijk. De honderdste dag begon met fiks onweer in de nacht en de nodige regen. Toen ik om half acht ging ontbijten was de lucht nog grijs en er werd veel regen voorspeld. Ik informeerde naar de mogelijkheid om een extra nacht te blijven en ging weer naar bed.

Het bed lag erg lekker

Om tien uur werd ik weer wakker en had ik er mentaal moeite mee om op dag 100 niet te fietsen. Ik zocht een hotel, plande de route en bestelde een bak yoghurt. Iets meer dan een uur later bedankte ik de gastheren en begon aan de route en dat voelde goed.

Meer gravel, meer beter

De eerste tien kilometer klom ik de wolken in over een gravelpad. Eenmaal boven was er geen koude cola en geen uitzicht, ik stond midden in de wolken. Bij de afdaling die volgde zakte ik door de wolken en werd telkens weer een nieuw en indrukwekkend uitzicht vrijgegeven.

Tussen de wolken

Gaandeweg veranderde de omgeving elke kilometer weer. Van beboste bergen naar een meer woestijnachtige omgeving tot iets wat haast buitenaards aandeed. Daarbij was er meestal weinig verkeer en soms dus ook nog prachtig gravel.

Uiteindelijk 1300 meter geklommen en dat blijft pittig, maar met dit landschap meer dan de moeite waard. Na 100 kilometer op dag 100 kom ik aan bij mijn hotel in Beypazari en ben ik heel blij dat ik vandaag weer op de fiets ben gestapt. 

Tot morgen

Geschreven door:

Een reactie

  1. Peter
    september 8, 2023

    Dag 💯, een fraaie en indrukwekkende mijlpaal! Petje af. Ik lees je verslagen met veel plezier. Hou vol en blijf genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *