Dag 102

Geen tent, geen hostel, geen hotel, gewoon een bed in een thuis weg van huis. Een heerlijk gevoel om niet telkens je paspoort en portemonnee te hoeven pakken als je je kamer uitgaat. En nog heerlijker is het ontbijten in de tuin met alles van een Turks ontbijt en dan nog met liefde bereid ook.

Gunaydin

Toen ik gisteravond het woord hamam liet vallen waren er direct meer gegadigden en zo vertrekken we om elf uur met z’n vijven naar de hamam. Na de nodige afwegingen was gekozen voor de, in 1500 gebouwde, Şengül Hammam.

Zelfs Elon Musk is hier geweest

Een prachtig gebouw en met name van binnen met houten kleedruimtes en het marmeren badhuis met sauna en stoombad. Bij de scrub wordt bij mij ongeveer een kilo aan huid en vuil weg geschrobd. Na de scrub volgt het wassen en de massage waar mijn lichaam wel aan toe was.

Lekker met natte haartjes bijkomen

Schoon, ontspannen en een beetje rozig gaan we weer naar huis. De rest van de middag bestaat vooral uit eten, dutjes en relaxen. Ook een stukje boekhouding en ik zie dat ik gisteren op dag 101 totaal 8080 kilometer heb gefietst, een mooi gemiddelde van 80 kilometer per dag.

Duo Penotti benen

Nu ik weer een weegschaal zie, blijkt dat ik onderweg iets meer dan 2 kilo ben afgevallen. Wel valt op dat een deel van het gewicht verplaatst is naar mijn bovenbenen. Al met al een geruststellende gedachte en één die nog een paar dagen thuis gekookte maaltijden meer dan rechtvaardigt. 

Tot morgen

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *