Dag 112

Het bed en ontbijt stelde allerminst teleur, na het ontbijt ging ik dan ook weer terug naar bed. Budgetair is nog een nacht blijven onverantwoord maar ik heb een korte route gepland naar een volgend hotel. Rond twaalf uur begin ik aan die route van 80 kilometer. 

Eerste stop is een supermarkt voor lunch en water want op de route verwacht ik weinig mogelijkheden om inkopen te doen. Die aanname klopt redelijk, de weg is asfalt maar de dorpen worden steeds kleiner en stiller. En de mensen die ik tegenkom lijken steeds meer verbaasd te kijken als ik langskom.

Helemaal niks

Als ik net over de helft van de route het dorpsplein van Çoglu oversteek is er zowaar een cafe en een winkeltje. Ik word geroepen en voeg mij bij een groep thee drinkende mannen waarvan er één lange tijd in Duitsland heeft gewoond. Zijn voornaamste vraag is wat ik doe in dit dorp, waarom dit dorp en hoe dan. Na het tonen van mijn navigatie en meer vragen en çai en pide wil er eentje over politiek beginnen en is het tijd om verder te fietsen.

Gezelligheid

De bestemming van vandaag is de stad Karaman, hoofdstad van de gelijknamige provincie en geboortestad van GTST actrice Toprak Yalçiner. Met 250.000 inwoners een stad waar genoeg te zien is maar ik beperk mij vandaag tot kamer met wasmachine, supermarkt en restaurant. 

Gezien de zeer beperkte overnachtingsmogelijkheden op de route naar de kust denk ik dat ik hier nog een dagje uitrust. Zo kan ik daarna in twee dagen naar de kust waar weer voldoende hotels en ook campings zijn. 

Tot morgen

Geschreven door:

2 Reacties

 1. Christa van Dam
  september 20, 2023

  Stoer!!! En mooi geschreven!
  💪🏻👏

 2. Christa van Dam
  september 20, 2023

  💪🏻👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *