Dag 125

Na de zeer ontspannen dag van gisteren was er vandaag ruimte voor iets actiefs. Zo vertrok ik na het ontbijt richting de Babadag Teleferik, een gondellift die naar de startplaatsen voor de paragliders gaat. We stappen uit op 1700 meter hoogte, de startplaats waar Erik ook is voor zijn vlucht.

Met Erik zijn er nog tientallen paragliders, tandem en solo, aanwezig. Het is er lekker bedrijvig en de ene start is niet de andere, in korte tijd zien we een aantal mooie starts en een aantal starts die op stuntelige wijze worden afgebroken maar gelukkig zonder echte ongelukken.

We nemen plaats op het terras om dit schouwspel onder het genot van een kop koffie verder te bekijken. Menig tandemvlieger slaakt één of meerdere gilletjes bij het starten en ondertussen pakken wolken zich steeds meer samen rond de start. Dit totdat er geen zicht meer is op het dal en de luchtverkeersleider met een fluitsignaal de startplaats sluit.

Uiteindelijk klaart het weer op en kan ook Erik starten en wanneer hij uit ons zichtveld is gevlogen stappen wij weer in de gondel. De middag brengen we door bij het zwembad en na een goede maaltijd toog ik weer terug naar mijn hotel, de vakantie bevalt goed. 

Tot morgen.

Geschreven door:

2 Reacties

  1. Christa van Dam
    oktober 4, 2023

    Wat gaaf !!!!😎

  2. Christa van Dam
    oktober 4, 2023

    Ik geniet van jouw belevenissen en mooi geschreven verhalen!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *