Dag 132

De veerboot kwam uiteindelijk rond elf uur aan en kort daarna stond mijn fiets vast op het laaddek en kon ik op zoek naar mijn hut. Daar trof ik twee hutgenoten die in een eerder haven aan boord waren gegaan en al bijna sliepen. Bij toeval was de vierde een motorrijder waarmee ik op het terras had gezeten.

Veerboot

De bedden waren best goed en de hutgenoten stil waardoor ik redelijk kon slapen tot om zes uur de boot de haven van Athene naderde en we werden opgeroepen op te staan. Met een wilde slaapcoup liep ik dezelfde weg terug naar mijn fiets en al snel zat in op de kade aan een kop koffie met eerdergenoemde motorrijder.

Sun over Athens

Het vooruitzicht op de Atheense ochtendspits maakt dat ik mijn fluorescerende vest weer eens uit de tas haal en even wacht tot de zon boven de Akropolis uitkomt. Na tien kilometer door de stad zonder ongemak of gevaar kom ik aan bij de volgende pont.

Pont hond

Aan de overkant is een supermarkt en koffiezaak waar ik geniet van de “westerse” producten. Nog een uurtje later volgt de derde pont die ook de laatste is voor vandaag. Na nog een paar kleine klimmetjes is het tijd voor lunch en ben ik over de helft van de geplande 145 kilometer.

Lunch

De tweede helft gaat over asfalt van kwaliteit die ik lang niet heb gezien en zonder hoogtemeters of wind zit het tempo er lekker in. Uiteindelijk kom ik na half zes aan op de camping waar ik snel de tent opzet en dan afkoel met een duik in zee. Na een lange douche een goede maaltijd en dan heerlijk slapen.

“Zwembad”

Tot morgen

Geschreven door:

Een reactie

  1. Christa van Dam
    oktober 10, 2023

    👏🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *