Dag 131

Het boetiek hotel had een goed bed en ik was ruim op tijd wakker om naar de veerboot te gaan. Na melden bij het kantoor van de rederij ontvang ik mijn boardingpass en met fiets en al ga ik naar de douane en paspoortcontrole. 

De tassen moeten van de fiets en door de scanner, de fiets mag mee door de metaaldetector. Daarna de paspoortcontrole waar ik weer een stempel ontvang en het geheel duurt vijf minuten. Zo zit ik met een laatste kop çai aan de kade, anderhalf uur voor de boot vertrekt.

Dank je wel Turkije

De overtocht duurt iets meer dan een half uur en de zee is onrustig en de buslading Spaanse passagiers ook. Ik breng de overtocht door op het achterdek bij mijn fiets en een Duitse motorrijder. Bij aankomst in Chios kom ik bij de security en leg mijn paspoorttas op de band en ga met fiets en alle tassen door de metaaldetector. Zonder gepiep fiets ik snel het gebouw uit naar het eerste koffiezaakje.

Een Grieks dorp

De cappuccino en borek smaken goed en worden afgerekend met euro’s en zijn geen Turkse prijzen meer. Bij de supermarkt geniet ik weer van het Europese aanbod om mijn snackpack te vullen. Dit komt goed van pas bij het beklimmen van het eiland.

Wat een leven

Met alle tijd fiets ik erg rustig en geniet ik van het uitzicht. Rond half drie ben ik bijna bij de haven en zie ik een mooie baai waar ik verkoeling zoek in de helderblauwe zee. Eenmaal opgedroogd fiets ik het laatste stuk naar de haven waar ik bij een van de twee restaurants ga zitten voor lunch en diner en wacht tot de boot komt. 

Tot morgen

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *