Dag 138

Ondanks de buitenseizoense treurnis van de camping sliep ik prima. Ondanks dat het nog heerlijk weer is zijn de meeste campings, hotels en restaurants langs de kust voor de winter gesloten. Dit maakt plannen iets lastiger maar recente Google reviews zijn een goede indicatie of een camping nog open is.

De Eurovelo 8 volgt de hele mediterrane kust en houd ik ook grofweg aan. Vanaf dit punt loopt de route echter met een flinke lus om een baai heen en is er geen enkele camping op de route te vinden. Het enige alternatief op de kaart bevat een tunnel waar fietsen verboden is. 

Na wat gegoogle en overleg met een Frans stel met wie ik inmiddels op twee verschillende campings heb gestaan, heb ik vertrouwen in de alternatieve route. Ruim voor de tunnel tref ik het Franse stel weer en we fietsen samen verder op. Dan gaat het voor de verandering weer eens regenen maar met de wind en temperatuur van ruim boven de 20 graden is het goed te doen.

Vlak voor de tunnel splitsen we op en hopen liftend een busje of pick-up bereidt te vinden om ons mee te nemen. Eerst komt een reguliere bus maar het lukt niet er twee fietsen in te passen, eentje past wel en ik ga als eerste door de tunnel. Tien minuten later en 3,20 euro lichter stap ik aan de andere kant weer uit. Een taxi was 40 euro geweest en van de besparing bestel ik een cappuccino op een terras, het is weer droog en zonnig.

Biciclette dan l’autobus

Bij een supermarkt tref ik de Fransen weer die succesvol met een volgende bus mee waren gekomen. We lunchen samen op het strand en uiteindelijk nemen we afscheid als ik bij de camping aankom en zij nog doortrappen. Ik zwem, douche en lig in een hangmat bij een ondergaande zon dit te typen, het leven is goed.

Tot morgen

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *