Dag 139

Gisteravond werd ik door een kampeerder gewaarschuwd voor zware nachtelijke regenbuien. Buienradar bleek echter gelijk te hebben en voor de drie druppels die vielen, hoefde ik mijn tent niet eens helemaal dicht te doen. Dat buienradar het bij het rechte eind had beloofd echter weinig goeds voor deze middag. 

Om de voorspelde regen enigszins voor te zijn vertrek ik relatief vroeg met te weinig water omdat de campingwinkel nog dicht is. Al snel zie ik langs de weg twee fietsen staan waarvan een met een Nederlandse tekst erop. Als ik stop, komen de eigenaren net vanaf het strand omhoog en ze zijn onderweg naar Kaapstad, er fietst altijd wel iemand verder namelijk. Na een gezellig gesprek volgen we elkaar verder online. 

Voor de eerste echte klim toch nog een mini market die open is, eten en drinken zijn toch nog steeds het belangrijkste onderwerp van de dag. Daarbij smaakt de Griekse koffie ook erg goed ‘s morgens. Met deze brandstof trap ik verder en rond twaalf uur bereik ik het hoogste punt van de dag. Na de eerste meters dalen komen ook de eerste druppels en het eerste viaduct, daar lunch ik drie kwartier tot de ergste regen voorbij is.

Schuilen

Dat bleek echter niet de ergste regen te zijn, als ik later door Igoemenitsa fiets, breekt de complete pleuris uit. Ik berust dan in het zeiknat worden en fiets lachend en zingend door de stad. Het lachen vergaat mij wanneer het scherm van mijn navigatie begint te knipperen en dan helemaal op zwart gaat. Ik berg hem op om verdere waterschade te voorkomen en gebruik mijn telefoon om stroomopwaarts de stad te verlaten.

Nattigheid in de lucht

Om half drie fiets ik een overdekt terras op om wat spullen uit te wringen en mijn telefoon op te laden zodat ik daar tot de eindbestemming mee kan navigeren. Als ik weer verder ga is het droog en trap ik de laatste kilometers door Griekenland.

Albanië dus

Mijn eerste indruk van Albanië bestaat uit een prachtig landschap gehuld in regenwolken. Dat drukt de pret niet, de wind is in de rug en nader snel een pont. Voor het eerst sinds Duitsland weer een pont waar je alleen contant kunt betalen. De overtocht is kort en gaat snel en dan kom ik aan bij mijn hotel waar ik ga opdrogen en bijkomen. 

Tot morgen

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *