Dag 140

De regen, de gesneuvelde navigatie, de lekke band, een donker dorp, ik was niet heel erg gelukkig meer aan het einde van de dag gisteren. Ik voorzag dat ik verdwaald met twee lekke banden ergens in een verregend Albanees dorp zou gaan eindigen vroeg of laat zonder internet. Op de wifi van het hotel zocht ik vast naar vluchten naar Amsterdam. 

Tot ik vanmorgen besloot om de gordijnen te openen en verblind werd door de zon. De navigatie wordt waarschijnlijk komende dagen bij het Albanese verkooppunt vervangen. Ik kocht een simkaart en mijn banden zaten nog vol lucht. Gelukkig had ik nog geen vliegticket gekocht en kan ik mijzelf hartelijk uitlachen om mijn eigen doemdenken.

De plaats Ksamil ziet er bij dag stukken beter uit en wordt ook de Malediven van Europa genoemd. Nou ben ik nooit op de Malediven geweest maar stel me voor dat daar minder Engelse en Nederlandse toeristen zijn dan in Ksamil maar het is hier zeker mooi en goed vertoeven.

Op zoek naar een goede plek op het strand sluit ik aan bij drie heren die een verder leeg terras betreden. De overige bedjes op de stranden zijn gevuld met eerder genoemde toeristen. De drie zijn vrienden uit Amerika en zijn aan het rondreizen en we vermaken ons wel. 

Zo vordert de zonnige dag en sluit ik die in een betere stemming af dan ik hem begon. 

Tot morgen

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *