Dag 141

Gisteren werd ik ’s avonds nog verleid om even naar de kroeg te gaan met de Amerikanen en uiteindelijk was het half twee voor ik ging slapen. Hierdoor duurde het even voor ik vanmorgen klaar was om te vertrekken, maar het was wel gezellig.

De route langs de kust naar het noorden is zodra ik het dorp uit fiets al schitterend. De Albanese kust is duidelijk anders dan de Griekse kust en met anders bedoel ik indrukwekkender. De bergen zorgen voor hoogtemeters maar tot mijn genoegen zijn het lange stukken omhoog. Hierdoor kom ik beter in een klim ritme en kan ik daarna langer genieten van de afdaling.

Het gemis van de navigatie is beperkt omdat de route grotendeels dezelfde weg volgt. En ondanks dat het toeristenseizoen voorbij is, zijn hier nog wel veel kleine winkels open. Het verkeer onderweg voldoet aan alle verwachtingen, elk model dat Mercedes-Benz tussen 1957 en 2006 heeft geproduceerd rijdt hier rond.

Elk moment geniet ik van het uitzicht en na mijn late vertrek en dipje van gisteren stop ik vandaag eerder. Een guesthouse dat ik bezocht bleek gesloten en zo eindigde ik noodgedwongen in een boetiekhotel aan het strand in een kamer met uitzicht op zee.

Tot morgen

Geschreven door:

2 Reacties

 1. Mirjam de Greeve
  oktober 19, 2023

  Wij hebben rondreis in Albanië gemaakt. Bondig kust werkelijk fantastisch
  Geniet maar lekker. Ben zeer benieuwd hoe je verder gaat.

 2. Christa van Dam
  oktober 20, 2023

  👏👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *