Dag 145

Na de nodige lekke banden vanwege doorntjes of onherleidbare oorzaken is het tijd voor een andere oplossing. Ik bezoek een lokale goede fietsenmaker en wil speciale sealant in mijn binnenbanden die kleine lekken vanzelf moet dichten. Normaal doe je dit zonder binnenbanden en ga je “tubeless”. Dit was me dan weer afgeraden door vakantiefietsers. Deze fietsenmaker raadde mij de combinatie binnenband sealant af en ik deed het eigenwijs toch. De toekomst zal leren of die keuze de juiste was.

Geen foto van de sealant, sorry

Daarna nog even tijd voor een cappuccino en om Tirana achter mij te laten. Vandaag fiets ik verder naar het noorden naar Shkodër, 110 kilometer en een gevarieerd landschap en wisselende wegen.

Zeer wisselende wegen

De onrust die ik de laatste dagen af en aan voelde weet ik inmiddels te herleiden tot meer tijd dan kilometers in de planning. Iets wat ik eerder niet heb ervaren, dan was het eerder andersom. Zodoende ben ik nu een beetje zoekende naar welke route ik ga nemen. Als je het weet heb je er ook geen onrust meer van.

En een verlaten fabriek

Bij aankomst in Shkodër vind ik het hostel waar ik een prive kamer heb geboekt en het is duidelijk laagseizoen want ik heb een prive hostel. De stad is kleiner dan Tirana maar heeft een gezellig centrum waar ik met een goed bord pasta mijn laatste maaltijd in Albanië geniet. 

Tot morgen, tot Montenegro

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *