Dag 147

Om mij onduidelijke redenen sliep ik laat en onrustig en begon daarom rustig aan de dag vandaag. Weersvoorspellingen zijn beperkt betrouwbaar en ik berust dat ik niet tussen de buien door ga fietsen vandaag. Bij de bakker en supermarkt haal ik brandstof en pak dan rustig alles in. 

De lift waar ik gisteren nog triomfantelijk gebruik van had gemaakt, kreeg ik vandaag niet in beweging en zo ging de fiets de trap af. Het is zowaar even droog als ik de stad uit fiets en begin aan een route van 40 kilometer maar met 1000 hoogtemeters. De route was mij geadviseerd en dat was een succes.

Doei stad

De stad was ik snel uit en direct daarna begon het klimmen. Zoals het hoort begon het vijf minuten nadat ik alle regenkleding had opgeborgen te regenen. Het uitzicht reikte niet ver maar de in wolken gehulde bergen zagen er indrukwekkend uit. Voor het eerst fiets ik door een prachtig palet van herfstkleuren en moet ik oppassen voor natte bladeren.

Hoi herfst

De route is rustig en heeft wel op een aantal plekken nieuw asfalt. Als ik dichterbij de top kom, word ik geroepen door een local, het asfalt houdt verderop op. Jaja meer gravel meer beter. Ik krijg niet alleen gravel maar ook onweer en heel veel regen. Zonder droge vingers wordt het bedienen van mijn telefoon haast onmogelijk en uit angst dat deze net als mij navigatie verzuipt hoop ik maar dat ik geen afslag mis.

Gravel!

Het laatste deel van de route is bergafwaarts met nog steeds regen en daardoor ook behoorlijk frisjes. Aangekomen bij een appartement in Cetinje blaast de airco op 25 graden en daar blijf ik een tijdje voor staan terwijl mijn kleren in de wasmachine zitten.

Met een paraplu wandel ik nog naar het centrum wat vol staat met historische gebouwen. Morgen bij daglicht en met droge kleding een extra rondje rijden. Tevreden lig ik languit op de bank en plan meer korte ritjes voor de komende dagen. 

Tot morgen

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *