Dag 151

Ook in Kroatië ging de klok vannacht een uur achteruit en ontwaakte de camping rond zeven uur. Ik ontwaakte met uitzicht over de Adriatische Zee en onder een strak blauwe lucht. Eerste actie was de was en dat was snel geregeld. Wachtend op de was fietste ik naar de supermarkt. De verbazing van mijn Duitse buren dat er iets open is op zondag blijft leuk, helemaal toen ik aangaf dat je er ook met pin kon betalen.

Volle maan vannacht trouwens

Wanneer de was droogt en ik gedoucht ben, besluit ik met de bus naar Dubrovnik te gaan. Ik zie het niet zitten om de fiets daar ergens te parkeren en het is met 25 graden te warm om onbezweet de berg over te fietsen.

Dubrovnik zonder toeristen

De oude stad van Dubrovnik is prachtig, maar ook buiten het seizoen nog steeds vergeven van de toeristen. Na twee uurtjes rondslenteren en een lunch houd ik het voor gezien en loop terug naar de bushalte. Het schema met vertrektijden correspondeerde niet met de daadwerkelijke vertrektijden en zo wachtte ik bijna een uur rustig in de zon tot de juiste bus vertrok.

Dubrovnik met toeristen

Om vijf uur zakt de zon al in de zee en daar moet ik de komende tijd qua planning ook rekening mee gaan houden. Dat wordt extra lang slapen. 

Tot morgen

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *