Dag 163

Na de gebroken nacht op de boot en met 160 kilometer in de benen sliep ik, geheel volgens verwachting, voortreffelijk. Na de lange rit van gisteren staat er vandaag 70 kilometer op de planning landinwaarts richting de bergen.

❤️

Voor ik Pescara verlaat eerst nog even een cappuccino met chocoladebroodje in de zon omdat het kan. Hoe verder ik daarna naar het westen fiets, hoe kleiner de dorpjes worden en hoe groener en bergachtiger de omgeving.

Lang volg ik een rivier stroomopwaarts en daarmee is de stijging ook minimaal. Ondanks een paar druppels is het verder nog heerlijk weer. De laatste tien kilometer van de route bevat ook nog 700 hoogtemeters. Die steile klim levert ook steeds mooiere uitzichten op.

Het klimmen produceert de nodige lichaamswarmte en armstukken worden afgestroopt en ritsen worden geopend. Op honderd meter onder de top steekt een wind op die alle warmte ik één klap uit mijn lichaam waait en snel armstukken opstroop en ritsen sluit.

Na een korte afdaling kom ik aan in Goriano Sicoli, een Italiaans bergdorp zoals je verwacht van een Italiaans bergdorp. De gastvrouw van de b&b spreekt geen woord Engels maar leidt me rond in het dorp met man en hond die ook beide geen Engels spreken. De wasmachine maak ik dankbaar gebruik van en terwijl de was droogt eet ik de nodige pasta met tiramisu toe.

A domani

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *