Dag 172

Nederland won en het Starship was ondanks de explosies een succes waardoor iedereen heerlijk had geslapen. Om acht uur zaten we weer op de hoek aan de koffie en het ontbijt als afsluiting van een heerlijke week. Sociaal ben ik weer opgeladen en kan ik weer een aantal weken voort.

Grazie mille

Met de fiets weer bepakt nemen we afscheid en ik prijs mij om veel dingen gelukkig en deze mensen staan hoog op de lijst. Dan trap ik Rome in en rond nogmaals het Colosseum en zet dan koers richting het Sint Pietersplein maar wel via het Pantheon. De oneindige hoeveelheid geschiedenis en bezienswaardigheden in deze stad blijft mij verwonderen.

Dan zet ik koers richting het noordwesten en verlaat ik de stad en fiets ik al snel weer door de weilanden, heuvels en wijngaarden. Niet veel later wordt mijn doorgang geblokkeerd met een gesloten hek, blijkbaar gebruikt mijn routeplanner ook privé wegen en zo moet ik tot drie keer een alternatief zoeken.

Het zonnetje is wat waterig en samen met de 15 graden is het wat fris, maar daar ben ik op gekleed. De foutjes met de privé wegen worden later goedgemaakt met gravel en mooie afgelegen wegen die naar oude dorpjes leiden. En ondanks dat de supermarkten gesloten zijn is er overal koffie.

Meer gravel meer beter

Net voordat de zon helemaal ondergaat kom ik aan in Vetralla en check in en geniet ik van een lange douche en sluit de dag af met pizza. 

A domani

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *