Dag 175

Wederom stelde het Italiaanse ontbijt niet teleur en met het journaal op de achtergrond inclusief bericht over Nuevo contrato social en Frans Timmermans begon de dag goed. Omdat er weinig te klimmen was op de route stelde ik deze in op Gravel, na gisteren waren de verwachtingen hoog gespannen. Dit plan viel echter in het water of eigenlijk in een ondergelopen tunnel.

Stilstaand water en voorspelde harde wind zorgden ervoor dat ik voor het asfalt koos maar het ook dat stelde niet teleur met uitzicht op de bergen. De harde wind kwam van opzij of van achter en zo boekte ik aardige progressie en was ik ruim op tijd halverwege mijn route. Dit punt was duidelijk te herkennen aan de scheve toren die daar stond.

Het viel mee met de toeristen en in het echt is het indrukwekkend om te zien hoe scheef die daadwerkelijk staat. Na een rondje om de toren koers ik weer verder en besluit de route voor vandaag nog wat te verlengen, dit met het oog op wat er de dagen erna op het programma staat.

Na nog een uurtje fietsen kom ik uit bij de kust en besef ik dat ik Italië van kust tot kust heb doorkruist met een flinke omweg. Bij de kust wordt de lucht blauw en kunnen been- en armstukken weer opgeborgen worden. De wind is afgenomen en het asfalt is strak en ik volg een paar Italiaanse wielrenners die met hun winterkleding aan verrast worden door de snelle Hollander.

Na kilometers lang te hebben genoten van een vlakke weg en hoge snelheden volgt dan weer een klim richting Lerici die beloont wordt met een prachtig uitzicht. Dan door naar La Spezia voor een Airbnb waar ik wel eens zelf kook en een route plan naar een camping. 

A domani

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *