Dag 176

Bij het opstaan zag ik de eerste zonnestralen al en een strak blauwe lucht boven La Spezia en er zou de hele dag ook geen wolkje te zien zijn. Dat komt goed uit want ik fiets vandaag door Cinque Terre, vijf Unesco dorpen in een natuurpark en Komoot verwacht 2200 hoogtemeters.

Voor ik La Spezia verlaat kan ik de verleiding van een espresso met cornetto niet weerstaan en zo ga ik met verse cafeïne en suikershot de eerste heuvel op. Ik de schaduw is het dan nog fris maar het uitzicht en de omgeving zijn hartverwarmend mooi.

De route bevat eigenlijk twee grote hoogteverschillen met in het midden Levante waar ik rond de middag aan het strand op een bankje een lunch nuttig. Hierna volgt een stuk onder de bergen door middels een oude spoortunnel. Aan het einde van de tunnel volgt een niet werkende lift waardoor ik met fiets van een steile trap hobbel om daarna weer te gaan klimmen.

Na een warme klim en een lange afdaling met mooie uitzichten volgt een nog een korte klim naar de camping. De camping is sinds gister gesloten net als de andere campings in de buurt en ik moet nog 15 kilometer doortrappen voor het eerste enigszins betaalbare hotel. Voor de komende dagen zoek ik weer op Airbnb en zelfs hostels.

A domani

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *