Dag 179

De bewoonster van het appartement waarin ik een kamer via Airbnb had gehuurd is een verstokte roker, omdat de ventilatie beperkt was trachtte ze met luchtverfrissers de lucht te verfrissen. Het resultaat was echter een lucht die je bijna kon zien, kon voelen en vooral kon ruiken. Met een kriebel in de keel en een walm om mijn bagage trok ik vroeg de deur dicht en stapte in de frisse buitenlucht.

Het uitzicht was schoner dan de lucht

Fris was een understatement voor de buitenlucht en na twee kilometer afdalen vond ik een grote supermarkt met restaurant waar ik koffie dronk. Mijn ontbijt at ik daar terwijl ik met een goede vriend in Japan belde en rustig wachtend tot de zon hoger kwam te staan en de lucht een paar graden verwarmde.

De lucht was strakblauw waardoor ik niet al te lang hoefde te wachten en snel verder kon richting Frankrijk. Vanaf het oversteken van de grens was de kustlijn nog steeds mooi maar aanzienlijk meer bebouwd. De bebouwing bereikte een haast absurd maximum in Monaco, hoewel ik er niet voor het eerst was blijft het prinsdom een onwerkelijke uitstraling hebben.

Na een stukje Formule 1 circuit en een rondje door de haven vond ik het wel Nice geweest zo en dacht toen, ik Cannes net zo goed doorfietsen. En daar ben ik nu met dank aan een Black Friday deal van Booking in een heerlijk fris ruikende hotelkamer met bad. 

A demain

Geschreven door:

Een reactie

  1. Marja Zuurbier
    november 26, 2023

    👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *