Dag 180

Wat een verschil met hoe ik gisteren wakker werd, frisse lucht en heerlijk uitgeslapen. Omdat ik maar 85 kilometer gepland heb check ik om elf uur uit, ik fiets welgeteld 900 meter voor ik op een terras een cappuccino en pain au chocolat bestel. Iets met een god in Frankrijk.

Na al het beton en andere bebouwing langs de kust wordt het steeds rustiger en verandert de kust naar roodbruine rotsen. Het is fris maar niet koud en het is Frankrijk dus met een baguette met pindakaas lunch ik op een klein strandje.

De afgelopen dagen was ik hemelsbreed dichterbij huis gekomen dan ik de afgelopen zes maanden ben geweest. De afstand liep terug tot minder dan 1000 kilometer en dat voelde niet goed. Ondanks dat er gemis is ben ik nog niet klaar om naar huis te gaan. Na Cannes liep de afstand weer op en mentaal doet mij dit goed.

Ik volg de kust tot Frejus en sla daar af richting het binnenland en zie weer een andere kant van Frankrijk en fiets tussen wijngaarden door. Omdat ik nogal luchtig deed over de 85 kilometer moet ik nu toch wel een beetje doortrappen om voor het donker in Le Thoronet aan te komen. Dat lukt en wordt warm onthaald door vrienden van mijn ouders die ik al 25 jaar niet heb gezien. Leuk wat een stukje fietsen teweeg kan brengen. 

A demain

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *