Dag 18

In afwezigheid van de peuter slapen de heer de huizes en ik beide iets langer dan gisteren, waarna havermout voor een goede fiets bodem zorgt. Na twee koppen koffie en een fijn gesprek pak ik mijn spullen weer in en hijs mijzelf in het Lycra. 

Voor ik vertrek, komt de peuter weer thuis en zodoende word ik rond half twaalf na een warm afscheid uitgezwaaid tot ik aan het einde van de straat de hoek om ben. De hoek om, de straat uit en de stad uit en op naar Zweden.

De route naar Helsingør, vanwaar de veerboot vertrekt, leidt mij via het welvarendste deel van Kopenhagen langs de kust naar het noorden. Deze weg is op zondag een soort Mamil (Middle aged man in lycra) highway, veelal mannen in Rapha outfits op hele dure fietsen die heel serieus kijken, niet heel gezellig maar we sportief.

Na een gebruikelijke supermarkt lunchstop kom ik precies op tijd aan in Helsingør waar ik direct de veerboot op kan fietsen. Na een overtocht van 20 minuten fiets ik van de boot zo land nummer vier binnen, välkommen till sverige. 

De supermarktlunch was inmiddels ruimschoots verbrand en aan het strand bestelde ik op het terras fish and chips. Ik ga voor een gevarieerd dieet wat ik einde dag completeer met een pizza. 

Ik ben niet helemaal in mijn hum en twijfel op momenten over het kamperen en campings. De schoonheid van het Zweedse landschap maken wel wat goed maar na twee nachten huiselijk gezelligheid slaat de twijfel over mijn nomadenbestaan even toe. 

Tegen half acht kom ik op de uiteindelijk gekozen camping aan, het wildkamperen bewaar ik voor bij een schoon meer. Als niet veel later mijn tent staat zijn alle twijfels weer als sneeuw voor de zon verdwenen. Wat een heerlijk leven zo.

Na een lange douche zit ik tevreden dit verhaal op te typen en kijk ernaar uit om de komende tijd meer van dit land te gaan genieten. 

Vi ses imorgon

Geschreven door:

2 Reacties

  1. Ingeborg Vd Woerdt
    juni 18, 2023

    Met dit tempo ben je over 3 maanden terug 😃

  2. Ingeborg Vd Woerdt
    juni 18, 2023

    Kom je trouwens ook in de buurt van Gjøvik, Noorwegen? Daar woont m’n neef van moeders kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *