Dag 188

Gisteren bereikte ik in het donker de kust en verbleef ongeveer 20 kilometer ten noorden van Barcelona. Als ik het hotel uitloop zie ik in de verte al de skyline van de stad. En die stad is bekend terrein, in 2010 heb ik er meer dan een half jaar gewoond, maar toen verplaatste ik mij vooral met de scooter of auto.

Het forum

Vanaf het noorden nader ik de stad en stop even bij het iconische forum en fiets dat verder door de buurt waar ik woonde. Vervolgens door de stad langs de Sagrada Familia en naar een fietsenwinkel, na al die kilometers is tijd voor verse olie en een nieuwe trapas. De eerste is onderhoud en de tweede garantie.

Zo zien mijn versnellingen eruit

Terwijl de fiets de nodige aandacht krijgt wandel ik door de stad langs de Plaça de Catalunya en haal koffie en een broodje voor de lunch. De fiets fietst weer als nieuw en ik ga richting andere oude bekende, bij Kawasaki Spanje schuif ik aan de voor de lunch.

Amigos verde

Barcelona laat ik achter en omdat veel bekenden niet in de stad waren, kom ik in april op de terugweg nog een keer langs. De weg naar Sitges heeft volgens de routeplanner weinig hoogtemeters, in mijn herinnering waren het er meer en mijn herinnering klopt. Gelukkig is de weg ook net zo mooi als in mijn herinneringen en kom ik om half vijf voldaan aan bij mijn accommodatie. 

Hasta mañana

Geschreven door:

Een reactie

  1. jan zaal
    december 5, 2023

    Functioneerde de versnelling niet?
    Wat voor merk is het.
    Hoeveel versnellingen, of moet ik die vraag anders formuleren, het ziet er namelijk state of the art uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *