Dag 187

De relatief korte rit van gisteren maakte dat ik vandaag wat extra kilometers moest fietsen en voor half tien vertrok. De grens tussen Frankrijk en Spanje ligt bovenop een van de uitlopers van de Pyreneeën, de hoogte valt gelukkig mee en al snel fiets ik land 27 binnen.

Spanje stelt niet teleur qua weer en zo fiets ik met blote benen verder richting Girona. Er volgt een stukje gravel maar grotendeels fiets ik over een N weg. Rond een uur fiets ik na 70 kilometer Girona binnen. Het weer is dan zo goed dat ik als een bij een hip fietscafé avocado toast op het terras kan eten.

Omdat ik dan nog niet op de helft ben, trap ik snel door en kies toch nog even voor extra gravel op de route. De combinatie van gravel en tegenwind maakt dat ik na 20 kilometer weer de N weg op zoek om nog een beetje op tijd aan te kunnen komen.

Vanaf vier uur staat de zon dermate laag dat ik weinig meer van de omgeving meekrijg en vooral hoop dat automobilisten mij wel zien. De laatste 20 kilometer daal ik weer af richting de kust maar niet snel genoeg om voor het donker aan te komen. Na een half jaar fiets ik voor de eerste keer in het donker. Na ruim 155 kilometer bereik ik mijn hotel.

Hasta mañana

Geschreven door:

Een reactie

  1. Marja Zuurbier
    december 4, 2023

    Welkom in Spanje, wat een rit vandaag 155 km en in donker, pittig hoor, succes fijne avond👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *