Dag 186

Bij de half jaar evaluatie noemde ik al de gastvrijheid van mensen, gisteren heb ik samen met Pieter de balans opgemaakt. Pieter vroeg zich namelijk af waarom ik die tent nog had, maar die heb ik dus al 64 keer gebruikt en al 34 nachten is mij een bed aangeboden. De overige nachten sliep ik in een cottage, een paar keer een hostel, wat airbnb’s en hotels.

Die tent dus

Ik heb dus heel veel mazzel dat ik twee volle maanden buiten in de tent heb geslapen, dat ik zoveel mensen ken die mij een bed aanbieden en dat mijn budget mij toestaat om bij gebrek aan camping of gastvrije connecties een andere accommodatie te kunnen boeken. En dan nog vrienden hebt die je komen verrassen. Dus naast het harde werken op de fiets ook een hoop mazzel op deze reis en in het leven.

Plons

En vandaag begon het leven met een dip in de koude zee om daarna verder te gaan met eten, ouwehoeren en lachen. Pieter zijn vlucht was vanwege de sneeuw in Nederland geannuleerd en met een bitterbal in de hand zaten we daar in het zonnetje om te lachen. Mijn planning tot kerst is wat krap dus ik moest vandaag wel verder fietsen.

Zo lekker

Dit gebeurde niet voor Pieter zijn ouders waren aangekomen en we genoten van zelfgebakken pizza’s in de nog steeds aanwezige zon. Die pizza’s zijn een zeer welkom terugkerend thema op deze reis. Om twee uur volgt het afscheid en trap ik in een recordtempo nog bijna 70 kilometer richting het zuiden voor een laatste nacht in Frankrijk.

Net voor zonsondergang binnen

A demain

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *