Dag 197

Het was heerlijk rustig in Agost en vanwege de korte rit vandaag sliep ik uit en begon ik de dag met koffie op het dorpsplein. De windkracht 5 kwam gelukkig uit het noordwesten wat de rit voorspoedig moet laten verlopen. Het is half één als ik Agost verlaat en richting de heuvels en het gravel fiets.

Gaandeweg ben ik erg blij dat de wind niet van voren komt want met deze windkracht was ik dan niet ver gekomen. De geplande 45 kilometer is goed te overzien en hoe dichter ik bij de bestemming kom hoe mooier de omgeving en hoe meer gravel. Meer gravel meer beter.

Dan volgt een mooi uitzichtpunt met daarna een steile afdaling en dan iets meer los gravel dan voorzien, een remfoutje en blokkerend wiel, een draaiend stuur en een vliegende Rik. Eindelijk wat spannends denk ik nog terwijl ik over mijn stuur richting het gravel beweeg. De fiets zit enkel onder het stof, de enkel wat onder het bloed, hopelijk houd ik er een litteken aan over.

Nadat ik mij heb afgeklopt en even ben bijgekomen daal ik verder af en met de geleerde les geniet ik nog steeds immens van de omgeving en ja, ook nog steeds van het gravel. Dan ben ik al bijna bij de bestemming waar Peter mij opwacht met koude cola, douche voor de wondverzorging en een wasmachine.

Dichterbij het gravel kom je niet

Daarna rijdt Peter naar Alicante airport om Marcel en zijn fiets op te halen waarmee ik vanaf morgen naar Malaga fiets. 

Hasta mañana

Geschreven door:

2 Reacties

  1. Wim Trouw
    december 14, 2023

    Iedere avond is het weer vechten wie als eerste je bericht mag lezen! Sterkte met die tattoo op je been.

  2. Peter
    december 15, 2023

    Wat leuk en bijzonder om even gastgezin te mogen zijn. Heel bijzonder hoe Rik deze reis maakt en zeker als je ziet wat hij bij zich heeft. Respect hoor zeker weten. Nadat ik.Marcel vanaf het vliegveld heb gehaald even lekker gegeten en vanmorgen de avonturiers na hun ontbijt uitgezwaaid. Veilige reis mannen👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *