Dag 198

We genoten vanmorgen van het ontbijt bij onze gastheer Peter en rond half tien vertrok ik voor het eerst niet alleen op deze reis. Waar Marcel en ik elkaar van kennen weten we allebei niet meer precies maar het is iets met motoren en al bijna twintig jaar geleden.

We hebben ruim een week om naar Malaga te fietsen, een afstand van meer dan 500 kilometer en met veel gravel en hoogtemeters. De eerste kilometers dalen we gelijk over gravel af met de nodige uitdagende stukken. Hoewel we genieten is dit niet de manier om vandaag bijna 100 kilometer te fietsen.

Eerste hotel

Ondertussen vermaken we ons en ondanks dat het zeker even wennen is om niet alleen te zijn, is het vooral erg gezellig. De ondergrond wordt gaandeweg beter begaanbaar en dat maakt dat we meer tempo en we rond twaalf uur na ruim veertig kilometer een supermarkt vinden.

Marcel maakt zo kennis met het fietsersdieet met vooral veel cola, repen en brood met pindakaas en donuts. Dit nuttigen we langs de Via Verde Noroeste, een 78 kilometer lange voormalige spoorlijn die we de rest van de dag zullen volgen tot Cehegin. Na 100 kilometer en bijna 1000 hoogtemeters komen we daar zeer voldaan aan.

Hasta mañana

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *