Dag 200

Het hotel stelde niet teleur en het ontbijt evenmin, eieren, spek, yoghurt, koffie, thee en vers sinaasappelsap. En een half brood en drie liter water voor de rest van de dag want ten eerste is het zondag en ten tweede gaan we door de bergen fietsen en komen we niks tegen.

Het was dus IJSkoud

Omdat we al op een redelijke hoogte zitten heeft het vannacht gevroren en zien we overal bevroren dauw langzaam ontdooien in de ochtendzon. Marcel fiets praktisch zonder bagage, hij heeft alle beschikbare laagjes aangedaan. Gelukkig mogen we langs de zonzijde naar boven waardoor we het snel warm hebben.

Uitdagend maar voldoenend

De route is uitdagend en afwisselend en over gravel, gras en keien fietsen we langzaam richting de 1850 meter hoogte. Afgezien van twee boeren zien we verder niemand. Op 1850 meter hoogte genieten twee blonde Hollandse knullen van een boterham met pindakaas en zijn zeer tevreden.

Al joelend beginnen we aan een prachtige afdaling en komen even zo snel weer tot stilstand wanneer een recent geplaatst hek onze doorgang verspert. Drie lagen prikkeldraad maken over het hek geen optie en met wat handigheidjes en een leatherman kunnen we onder het hek door.

Mission Impossible 24

We zetten de afdaling voort en komen onderweg meerdere groepen herten tegen voordat we weer een hek tegenkomen en dezelfde procedure herhalen. Inmiddels is de tijd aanzienlijk sneller gepasseerd dan de afstand en net als gisteren kiezen we voor asfalt.

Badkamerornament

Een lange afdaling, een tankstation met cola en chips en uiteindelijk een prachtig huis in de bergen met uitzicht en een fiets in de badkamer. Dan een onderhandeling met de lokale pizzeria die samen met een taxibedrijf ons avondeten verzorgt. Ook dag 200 was een succes.

Mooi uitzicht dus

Hasta mañana

Geschreven door:

Een reactie

  1. Peter
    december 17, 2023

    Pracht avontuur mannen. Vooral die boterham met pindakaas doet het hem 👍. Goede en veilige trip weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *