Dag 201

Na de uitdagende uitstapjes van de afgelopen twee dagen werd vandaag als rustdag bestempeld. Dat hield in dat we de routeplanner op toerfietsen zetten om zo over met name asfalt iets meer dan zestig kilometer te fietsen. We slapen een beetje uit en gaan rond half elf op pad.

Mooi afdalen

De eerste drie kilometer naar het dorp voor koffie en boodschappen trakteert ons al op een pad wat voor een wandelaar al spannend is. Na de koffie volgt echter het verwachte asfalt en ook veel afdalen en bebouwing en horeca waar we kip en cola bestellen.

Ff bijkomen

Na ongeveer vijftig kilometer volgt een supermarkt die tegen de verwachting in gesloten is en trappen we maar door. Marcel vraagt dan of we ook nog door de woestijn gaan fietsen, ik denk dat dat morgen wel kan gebeuren. Drie kilometer later bevinden we ons al in Gorafe woestijn en na vijf kilometer fiets ik de spannendste meters van mijn reis over een smal pad met diepe afgronden naast mij.

Slik

We klimmen in die paar kilometer enkele honderden meters omhoog over vooral heel smalle paden. Het vergt veel concentratie en zorgt voor transpiratie die niet alleen van de warmte komt. Als we af en toe stoppen is het uitzicht adembenemend en pas als we later in Gorafe aankomen bij onze grotwoning beseffen we pas wat we hebben gefietst.

Hasta mañana

Geschreven door:

2 Reacties

  1. Peter
    december 18, 2023

    Prachtig hoor. Heel mooie fotos weer en dat moet live toch een indruk nalaten waar je nog vaak aan terug zal denken.

  2. Wim Trouw
    december 18, 2023

    Das nog ff wat anders dan onze anwb fietspaden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *