Dag 202

De temperatuur in de grotwoning droeg bij aan een goede nachtrust en met gewassen kleding en volle magen verlieten we Gorafe rond tien uur. Het dorp ligt in een vallei en we begonnen dan ook met een flinke klim de vallei uit. En hoewel het merendeel van de route op standje toerfietsen is gepland, is er ook nog wat gravel toegevoegd.

Sneeuw

Eenmaal uit de vallei fietsen we over een hoogvlakte en zien in de verte de besneeuwde top van de Pícon de Jérez, die ook het begin van de Sierra Nevada markeert. Ondanks de warmte van de zon blijft het fris, maar hoogtemeters en een Via Verde met grove kiezels zorgen voor voldoende inspanning en daarmee lichaamswarmte.

Grove kiezels en een leuke brug

Via een 3 kilometer lange gravelstrook komen we uiteindelijk weer terug op het asfalt en volgt een tweede lange klim. Waar de omgeving tot dan toe weinig groen had zien we nu meer begroeiing. Na de top neemt dit enkel toe en dalen we af over een prachtige slingerende weg. Als toegift komen we langs een schitterend stuwmeer en rollen we daarna Granada binnen.

Schitterend dus

Hasta mañana

Geschreven door:

Een reactie

  1. Gerie
    december 19, 2023

    Geweldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *