Dag 210

Bij het ontwaken heb ik een gevoel dat ik herken van vakanties, dit is de laatste dag van de vakantie en meestal ga je dan naar huis. En zo heb ik even de angst dat ik vanavond in de kou in Nederland zit. Dat is natuurlijk niet waar, ik krijg het vandaag warm genoeg met een fietsritje naar Ronda waarvoor ik een flinke heuvel over moet.

Maar eerst nog rustig koffie en ontbijt en inpakken voor we vanuit Fuengirola naar Marbella gaan waar mijn fiets de afgelopen dagen heeft gestaan. Omdat ik weer verder fiets is dit ook het laatste ritje met chauffeur, merkt mijn vader onderweg op, hij was er net aan gewend. Ook voor mij was het goed om weer wat kilometers gemotoriseerd te maken.

Max was er ook trouwens

Op het terras met de familie en nog een laatste stokbroodje filet twijfel ik nog even om nog even te blijven en mij met de auto weg te laten brengen. Maar hoe fijn en vertrouwd het de afgelopen dagen ook was, kijk ik uit naar weer een stukje fietsen en volgende week volgt de rest van de familie dus om half twee nemen we afscheid en trap ik de berg af.

Doei Marbi, tot volgende keer

Na de afdaling naar de kust fiets ik door Marbella centrum heen en sla dan rechtsaf landinwaarts. De heuvels die volgen zijn volgebouwd met appartementen, villa’s, golfbanen en country clubs, hoewel indrukwekkend, niet de leukste omgeving om in te fietsen. Het grootste deel van de route ben ik bezig om 1500 meter de hoogte in te fietsen.

Voordat de zon ondergaat, bereik ik het hoogste punt van de route en de laatste 15 kilometer daal ik af richting Ronda. Tijdens het golden hour kom ik aan bij de bekende brug van Ronda en geniet van het uitzicht voor ik doortrap naar mijn accommodatie.

Hasta mañana

Geschreven door:

Een reactie

  1. Christa van Dam
    december 28, 2023

    Prachtige foto’s!👏🍀😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *